Country med Berit - Countrykveld på Nøsteboden 16.03.2022

Country med Berit - Countrykveld på Nøsteboden 16.03.2022

Det var ikke mye som minnet om vår da vi entret Nøsteboden denne kvelden, men med den menyen som ventet oss, ga oss musikalske vår følelser uansett! Dette skulle bli en skikkelig «jentekveld», med to artister på plakaten, Berit Håpoldøy og Auntie G!.


BERIT HÅPOLDØY

 

Hun startet med John Prine og avsluttet med Townes Van Zandt! Låtene hun har valgt imellom disse to gigantene beskriver Berits stil, smak og tilhørighet til country musikken. Med inspirasjon fra keltiske, amerikanske og nordiske tradisjoner introduseres vi til Berits musikk sfære, og det  er intet mindre enn fantastisk! Åpningen med Speed of The Sound Of Loneliness, som er John Prines absolutt mest kjente låt, setter standarden for denne konserten – og Berit drar oss med i et spennende, variert og fascinerende repertoar, hvor hun bl.a. presenterer en country-inspirert Bruce Springsteen i låten Tougher Than The Rest, hun countryfiserer shantyen The Leaving Of Liverpool,  hun presenterer en imponerende, selvlaget låt I Ei Anna Ti, flott utgave av Gillan Welchs’ The Orphan, spiller selv torader trekkspill på Galway Gal, fremfører en rå utgave av Me And Bobby McGee , pluss en god del flere låter, og avslutter med en av Townes Van Zandts mest kjente låter If I Needed You. 

Med seg på denne kvelden har Berit med seg på gitar/mandolin Eirik Utne, en begavet musiker med bl.a. en utrolig bra mandolin-solo, som vi mer enn gjerne hadde hørt flere av! Med seg på tangenter hadde hun Lars Hammersland, som også tydeligvis visste hvordan han skulle håndtere dette instrumentet. Det er ingen overraskelse at Berit er det hotteste navnet på norsk countryhimmel i dag, kudos til BCMC som får fatt i denne strålende artisten, som vi superheldige kunne nyte denne onsdagen.

TAKK TIL BERIT HÅPOLDØY m. Eirik Utne og Lars Hammersland.

 

Neste post på programmet er nok en country jente, Auntie G, som for oss var helt ukjent, men som stjal både oppmerksomhet, respekt og beundring!

AUNTIE G

 

Gjertrud Couthino er det virkelige navnet på denne jenten, og Auntie G imponerer oss med en hel avdeling med utelukkende selvlaget stoff! Det er både djervt og modig, og kanskje spesielt på en countryklubb der mange sitter og venter på «gamle travere» og kjente låter! Men Auntie G får faktisk folk til å lytte, og om ikke lenge vil mange huske hennes låter, for de er fengende og vel verdt å låne et øre til.

Streets Of Nashville, Wrong Side Of The Weekend, If I Was Born in Memphis pluss en hel del flere, var en fryd å høre på. Auntie G har et helt klart scenetekke, hun er en levende, engasjert artist, med mye energi, åpenbar tilstedeværelse og gode låter. Hun forteller sjarmerende historier bl.a. hvordan navnet Auntie G oppsto, da en av hennes unge, engelskspråklige nieser spurte pent «can I call you auntie G?» Gjertrud ble nok litt i tyngste laget, for den unge damen, og Auntie G ble virkelighet! 

Auntie G har med seg Stig Ove Øyerhamn – lead, Anders Dale – akustisk gitar, Trond Håkon Sandvoll -bass, Roger Hellevik – trommer.

TAKK TIL AUNTIE G m. band

 

En strålende countrykveld er over, med førsteklasses artister, fantastisk stemning, perfekt sted, utmerket arrangement, men dessverre alt for lite publikum! 

Det var et skuffende fremmøte til denne førsteklasses countrykvelden, men håper på bedre tider! Håper at flest mulig finner veien til Nøsteboden på klubbens klubbkvelder – det er vel verdt det for alle country fans, og her ryddes der plass for å svinge seg - så hvis dansebehovet melder seg – så er det muligheter for det også!

Det koster bare NOK 300,- i årsavgift for å være medlem i klubben, da betaler dere bare NOK 100,- for inngangsbilletten.! Ikke medlemmer betaler NOK 200,- og også det er billig for den kvalitets underholdningen publikum får her!

 

Følg med på sidene våre og gled dere til neste konsert!

Sesongen byr på mye god countrymusikk med strålende artister.

Berit