Country med Berit - Countrykveld på Nøsteboden 20.04.2022

Country med Berit - Countrykveld på Nøsteboden 20.04.2022

Ny klubbkveld på Nøsteboden denne onsdagen, nydelig vårvær, og forventningsfull stemning når dørene åpnet klokken 18.00. Vi har gledet oss en stund til denne kvelden – Knut Skaar og G Thomas – det er saker det!


Kl. 18 åpner dørene og etter å ha funnet min plass, tar jeg et overblikk i Nøsteboden og kunne bare konstatere at der var ikke så mye folk, foreløpig, i alle fall! Det kom seg litt utover, men fremdeles ønsker vi oss at mange flere skal besøke oss.

KNUT SKAAR

 

KL. 19.00 var vi klare for Knut Skaar velkjent for Nøstebodens gjester, sanger og trubadur, tidligere som vokalist i et band og i den senere tid, en single artist med mikrofon og gitar. Han sitter en full time på en krakk,  med sin akustiske Martin gitar, og forsyner oss med en rekke flotte låter. Knut er helt klar på at han egentlig ikke er en country sanger, men at han har valgt noen låter som er litt «country-ish».  Han sier heller ikke nei til en kveldsstund på Nøsteboden, som han, som mange andre artister, er veldig glad i. Han starter med Snowbird av Elvis, og alle vi som kjenner Knut, vet at Elvis var, er og alltid vil være en del av hans repertoar, i tillegg til hans spennende låter, som Wicked Games (nydelig) og Fools Game, Litt Creedence, Have You Ever Seen The Rain, The Dance litt mer Elvis,  Always On My Mind og Angel. En rekke andre sterke låter …..

Tiden går fort i godt selskap og plutselig er timen over, og vi må bare takke Knut for at han så villig stiller opp for oss, når vi trenger litt ekstra støtte. Litt feilslag innimellom, som på denne kvelden, er helt naturlig for ekte artister, og vi ønsker Knut hjertelig velkommen en annen gang!

TAKK til KNUT

 

G. THOMAS

 

Kveldens clou er jo, uten tvil, selveste G. Thomas, som har vært på denne scenen før, og han finner fort frem til stemningen, publikum, stedet og låtene. G. Thomas trenger ingen «oppvarmings runder» her er det rett på, fra første tone og dette er hel-proft. G. Thomas er folkelig, hyggelig, en virkelig god artist- men et repertoar som favner «alt som folk vil ha» pluss en del country for skjønnere, og de som kjenner country «to the core».

Det ble en reise i super country musikk --- med alle ingredienser som country fans vil ha – pluss litt til. Han står på scenen og energien, feelingen og hele opplegget er en gave til publikum, strålende blid,, proff, sjarmerende, kjempegod artist som serverer oss «country – sikringskost» med låter som Some Broken Hearts Never Mend, Today I Started Loving You Again, You’re My Best Friend, Lonesome Onry And Mean, The Cowboy Rides Away osv osv. Ja til og med mange countrykonserters «nasjonalsang» Will The Circle Be Unbroken. Wow!

På tilrop fra salen om han kan spille noe av Hellbillies, parerer han elegant: I dag skal vi ikke spille Hellbillies, i dag spiller vi G. Thomas!

G Thomas har med seg en gruppe høyst kompetente musikere, og de imponerer med stødig og god backing, på tross av svært lite øving. Bak G Thomas ser og hører vi Jan Gunnar Hausvik på trommer (stålbra trommis!) Arne Opseth – bass (svikter aldri) Frank Robert Fauskanger – solo gitar (utrolig bra) Svein Arne Madsen – steel-gitar – ( godlyd fra Shobud – tiden) Atle Hammersland – tangenter ( strålende) og dyktig kordame Synnøve Lindqvist, som steppet inn på få timers varsel! Vi som hørte på kan bare takke denne gjengen for en innholdsrik og svært hyggelig country stund, med alt vi ønsket oss av god country, og publikum følger på med vedvarende applaus «As The Cowboy Rides Away».

TAKK til G.THOMAS og hans gode Backing Gjeng!

 

Vi takker publikum og Mirela og hennes service-innstilte crew, Joakim for styring av lyd og tusen andre ting, Da var denne kvelden over – og nå er det bare å glede seg til neste gang! Vi country klubben har planer om å utvide informasjons delen på sidene våre, slik at dere alle får vite hva som foregår, hvem som skal spille og når, og vi vil også starte med et portrett i hver måned – slik at våre medlemmer og venner kan bli litt bedre kjent med personer i og utenfor klubben, foran, på og bak scenen –  f.eks ildsjeler, styremedlemmer, trofaste medlemmer og venner, og selvfølgelig artister, gamle og nye osv.

Jeg mottar gjerne tips fra dere hvem dere synes skal få et portrett på countryklubbens sider! Det er mye som tyder på at det første portrettet blir, nettopp av G. Thomas - forventet presentasjon i juni.

Vi avslutter denne sesongen med et nyt, handlekraftig styre, med mange og flotte planer for denne klubben. Oppstarten etter pandemien kan synes noe treg, vi trenger mange flere på Nøsteboden på våre klubbkvelder, der stemningen er stor og en del av gulvet er klart for en svingom! Meld dere inn i country klubben – støtt den eneste countryklubben i Bergen – vi trenger den sårt - og hvis vi skal overleve trenger vi medlemmer, folk på klubbkveldene og alle dere som jeg vet elsker country!

Vi har den beste musikken, det beste stedet, de beste artistene og det beste publikummet!

Country hilsen fra
Berit