Country med Berit - Countrykveld på Nøsteboden 19.05.2021

Country med Berit - Countrykveld på Nøsteboden 19.05.2021

For andre måned på rad kunne Countryklubben på Nøsteboden, arrangere klubbkveld!! Det gir så absolutt håp om at Pandemi-forbannelsen går mot slutten, og vi kan igjen håpe på å få møte hverandre hver tredje onsdag i måneden, på Nøsteboden.


Denne kvelden 19 mai var vi samlet og etter alle smittevernregler som finnes, pluss toast, så klarte BCMC å heve humør, optimisme og glede, med en aldeles herlig countrykveld! På scenen denne kvelden fikk vi to vidt forskjellige typer country, men begge i øverste sjiktet, og stemningen var upåklagelig! Etter introduksjon av den nye lederen av klubben, Bjørn Stokke (valgt på årsmøte 6 mai d.å.) fikk vi noen skikkelige veteraner på scenen!

 

ARISTOCATS

 

Aristocats med Kjell Kallestad i spissen, har absolutt ikke glemt gamle kunster, og Kallestad balanserer rutine og publikums nærhet på en utmerket måte. Det er rett og slett herlig å ha Kjell bak mikrofonen hos Aristocats. Alle vi som har hørt på Aristocats i en lang årrekke, har forbundet dette bandet med dansemusikk, et reelt danseband, men som vi vet, så er grensen mellom danseband og country, i noen tilfeller, veldig liten, og denne kvelden får vi vaskeekte country fra denne gruppen!

Tett og tøft er gjennomgående for hele gruppen, alt fra «voksen» tromming, via dyktige gitarister, trygg bass og stilsikker fingerføring på tangenter. Og med eminent forsterkning med Harald Dyb på steelgitar, lyder det formidabelt! «steelig» som det heter på fagspråket. Dyb ’en er et country-eventyr i seg selv. Det vil nok ta for stor plass og for mye å fortelle om denne multi-talentfulle musikeren og hans plass i norsk og vestlandsk countrymusikk.

Kallestad stiller i råtøff Elvis-skjorte og fører oss ganske sikkert og elegant gjennom en country-time, som begynner med Designated Drinker via bl.a. Jesus In A Leather Jacket (flott versjon!) Kor Hen e Du i Natt, We All Got Lucky Sometimes, og slutter med Siste Dans. Aristocats presenterer hele 4 selvlagede låter underveis og viser country-styrke på høyt plan, bl.a. en country medley som trigget dansefoten en smule. Men her må vi tenke smittevern, så denne utfoldelsen får vi ha til gode til en annen gang!

Når Siste Dans tonet ut, kunne jeg ikke annet enn å tenke: «We All Got Lucky Sometimes».

Dette er Aristocats i «country-drakt» 19 mai 2021:
- Kjell Kallestad – vokal
- Inge Glesnes – keyboard/vokal
- Ulf Skjoldhammer – gitar/vokal
- Torstein Hjelle – bass
- Ole Ekrold - trommer
- Harald Dyb – steelgitar

 

BAD BROOKS

 

Etter en kort pause har vi scenebytte og inn på den lave scenen på Nøsteboden,  får vi country besøk av Bad Brooks.

Bad Brooks er et countryband fra Bergen, og de frontes av Joakim Eide, som faktisk er nyvalgt nesteleder i klubben vår, og har også ansvar for data-relaterte oppgaver og hjemmesiden vår. Men Joakim kan mer enn å være en solid medhjelper til klubbens ve og vel. Når han kommer på scenen med Bad Brooks, så feier han enhver tvil av veien, Joakim vet hva han driver med, og imponerer med scene teknikk og et solid lag av dyktige musikere. Når han entrer scenen, etter en instrumental åpning, får jeg en umiskjennelig følelse av en «Dwight Yokam» look og lar meg imponere av stadige gitar-bytter og proffe kommentarer mellom låtene.

Joakim og co. leverer et show som nok hadde tålt en langt større scene og med langt flere jublende publikummere i salen. 

Men på denne dagen er artistene rett og slett lykkelige for å få lov å gå på scenen i det hele tatt. Begge gruppene denne kvelden viser tydelig glede over å kunne levere live musikk fra en scene igjen. Joakim og gjengen presenterer selv-laget stoff og ellers er repertoaret basert på bl.a. Toby Keith, Garth Brooks, Brad Paisley m. flere. Og det sitter der det skal, Joakim åpner med å fortelle, via en knallgodt låt, at This Is Country Music, og det var det hele veien.

Laget Joakim har med seg er supergode musikere, og selvfølgelig biter jeg meg merke i at bassisten er en jente! Så herlig! I en musikk verden, hvor det veldig ofte er en manns-dominert scenegjeng , så er det bare gledelig, inspirerende og kjempetøft å se en jente på scenen! En bassist. Til og med en god en!  Sologitaristen var eksellent og med en rockefot som intenst levde seg inn i rytme og takt! 

Etter å ha kjørt igjennom en spennende spilleliste, trår Bad Brooks til med en country medley som vil bli husket! Denne hører vi gjerne igjen, en energisk, velspilt «country-lapskaus» som gjør at vi gleder oss til neste gang!

Dette er Bad Brooks:
- Joakim Eide – gitar/vokal
- Anders Turøy Christiansen – gitar
- Lisa Turøy Christiansen – bass/vokal
- Trond Eide – tangenter/trekkspill/vokal
- Hans Torsvik – trommer
- Tori Allen – fele/kor

 

LITT AV HVERT

Det er en stor glede å se det engasjerte publikummet på denne kvelden! Selv med smittevern i full utførelse, klarer publikum å vise sin begeistring og glede over det som skjer på Nøsteboden den 19 mai! Og det minner meg på, at selv med strenge regler og avstandsbestemmelser, så hadde vi plass til mange flere enn de som var til stede!  Mange flere faktisk! Nå går vi inn i en gjenåpningstid av samfunnet, flere og flere av oss blir vaksinert, og på Nøsteboden blir vi godt ivaretatt i en trygg og sikker atmosfære! Mirela og hennes team tenker på vårt beste, passer på oss og følger reglementet, slik at vi alle kan nyte musikk kvelder med god samvittighet. Så dere var savnet! Alle dere medlemmer og country elskere som ikke var der!

Det er dere som skal løfte denne klubben, føre den videre og se at den vokser i omfang og innhold! Jeg håper at dere husker å betale årskontingenten for medlemskap! Kun kr. 300,-!! Da betaler du bare kr. 100,- på klubbkveldene. Hvis vi skal ha en flott countryklubb å komme tilbake til etter pandemien, så er det våre trofaste medlemmer og countryvenner, samt våre fantastiske musikere som gjør dette mulig. Det nye styret er slagkraftig med dyktige og engasjerte folk. Og fra nå av blir det slik, at hvis du faktisk ikke kan gå på klubbkvelden, så vil du få full reportasje fra kvelden, sendt direkte til innboksen din på mail, og/eller på hjemmesiden vår.

Fremtiden ser lys ut for BCMC! Og vi har mye å glede oss til.

Neste klubbkveld f.eks. som er allerede 16 juni kl. 18.00. Da skal vi bli underholdt av Country Sax, som neppe trenger noen nærmere introduksjon, samt en helt ny akustisk gruppe, som vi gleder oss til å presentere! Akustisk country musikk er spennende og ekte. Ikke gå glipp av sesongens siste country kveld på klubben. Dere er hjertelig velkommen! 

 

Hilsen Berit Faaberg

 

Bildene fra denne reportasjen er levert av Vemund Grimstad