Country med Berit - Countrykveld på Nøsteboden 16.06.2021

Country med Berit - Countrykveld på Nøsteboden 16.06.2021

Jeg ankommer Nøsteboden kl. 18.00 denne onsdagen, og dørene er allerede åpne, folk sitter klar i «musikk-rommet», og fremdeles kommer der folk, og det er en eneste stor glede å bare registrere at antallet publikum er noe helt annet enn forrige gang som va


Langt mer enn fordoblet med glade, hyggelige og entusiastiske country fans, det gir grunnlag for en knall kveld med synkende Covid 19 smitte og økende smittende musikk-glede. Samtidig kan det sees med «et halvt øye» at her er det mange fullvaksinerte og resten følger etter til neste klubbkveld! På Nøsteboden følger vi allikevel smittevernregler, for jeg tror nok at vi alle innser at det er korteste veien til mindre avstand og klemmer. Kvelden byr på Country Sax og De Akustiske.

COUNTRY SAX

 

Reidar Sakseide sitter i front med key-boardet og 50 års erfaring i country og dansebandmusikk. Det kan vi se, og høre! Sax’en og resten av denne gjengen balanserer country og danseband på en helt plettfri måte. Gjenkjenningsfaktoren er stor i publikum når vi får gamle, gode favoritter på rekke og rad. Back Home Again, Storms Never Last, Help Me Make It Through The Night, Take These Chains From My Heart, Together Again, Siver Wings, I Can’t Stop Loving You og mange flere ga oss et skikkelig flashback til yngre dager og «de tre siste».

Country Sax, besto denne kvelden av sterke, gode og trygge musikere. Igjen har vi Ulf Skjoldhammer, som vi bare for få uker siden så på scenen med Aristocats, og som, også i denne settingen har en utmerket scene og publikumsnærhet, med glimt i øyet og godt grep om gitaren! De andre i flokken er også vel-erfarne musikere med atskillige scene-opptredener bak seg, og uttrykket «å gå på skinner» får en ny dimensjon! Sax’en drar oss med i country-stemninger som strekker seg fra vakre tåre-perser som Beneath The Still Waters og Green Green Grass Of Home, til country gladlåter som I’ve Got A Tiger By The Tail og Blue Blue Day!

Forsterking av gruppen ved hjelp av Harald Dyb på steel og trekkspill er formidabel, og det er svært merkbart at dette er låter som publikum kjenner og liker! Bare å se Dyb med sitt glitrende flotte trekkspill føles fantastisk for både øyne og ører! Visste dere forresten at Dyb’en er en habil Wille Nelson imitator? Jeg vet hva jeg snakker om, jeg har nemlig hørt han (selv om det riktignok er noen år siden). Kveldens beste for denne gjengen her, er så absolutt, Killing The Blues og Save The Last Dance For Me som henholdsvis nummer 1 og 2 --------- eller omvendt………

Denne kvelden består Country Sax av:
Reidar Sakseide – vokal/keyboard
Ulf Skjoldhammer – gitar/vokal
Arne Opseth – bass
Ole Ekerold – trommer
Harald Dyb – steel/trekkspill

TAKK til COUNTRY SAX!

 

DE AKUSTISKE

 

Etter en liten pause, kommer De Akustiske. En helt annen sjanger, i en helt annen innpakning, så ekte, så direkte, men like fullt country, og mest av alt melodiøst, med lett gjenkjennelige låter, yndlingsmusikk og lun humor. Det er erfarne folk vi ser på scenen her, anført av Hans og Jan Henrik, som i årevis drømte om å starte en akustisk gruppe, Dette ble tilslutt virkelighet og resultatet får vi presentert i country-klubben på denne juni kvelden. Med seg har de en gitarist, Audun, med en liten, brun gitar, som bringer «finger-picking» til nye høyder! Repertoaret er velvalgt og vi får med oss en flott blanding av «feel-good» musikk, som dekker et register fra Hank Williams, via bl.a. Bee Gees, Eagles, Haugsøen, Hal Kecthum og Elvis.

De vet hva vi vil ha, disse karene, de kjenner musikken og de kjenner oss. Den morsomme og lune humoren mellom låtene gjør oss i publikum glade og giret på mer, og mens vi føler på at pandemien slipper taket, og klemmene nærmer seg nyter vi herlig musikk på verdens beste klubb-adresse, Nøsteboden. De Akustiske har også lånt med seg Harald Dyb, som åpner nok en dimensjon for denne gruppen og på flere låter briljerer han på dobro, denne «rare» resonans-gitaren som er så velkjent for country-elskere! Dyb’en i velkjent stil, avslutter denne delen av countrykvelden, i flott harmoni med DE AKUSTISKE, og med et syngende og storfornøyd publikum.

Dette er DE AKUSTISKE:
Hans Helge Hansen – akustisk gitar/vokal
Jan Henrik Haugsøen – vokal/akustisk gitar 
Helge Fredheim – trommer/vokal
Terje Nilsen – akustisk bass/vokal
Audun Røttingen – akustisk gitar/vokal
Rune Kristensen – tangenter/vokal
«låne musiker» Harald Dyb – dobro 

Også denne kvelden tok slutt, men uten den kjipe følelsen som vi har hatt i langt over ett år, «blir det noe klubbkveld neste måned?». Fremdeles er vi en smule usikker, men sannsynlighetene taler for at hvis vi følger gjeldende regler, så kommer høsten til å nå gamle og velkjente høyder. Og vi som er BCMC fans, er så heldige at denne klubben kun har EN måneds sommerferie, så allerede i den 18 august er det sesongåpning og vi kan glede oss til en skikkelig country-høst! Da åpner vi med 2 band og full country stemning! 

Det er dere medlemmer og country-elskere som holder hjulene i gang! Klubbens styre og stell setter så utrolig pris på dere som støtter klubben og musikerne, det er dere som er den direkte grunnen til at vi kan se høsten trygt i møte! Husk å betale årsavgiften kr. 300,-, hvis du ikke allerede har gjort det!!! Da betaler du kun kr. 100,- på klubbkveldene, og hvis det er noen ganger du ikke kan komme, så får du reportasje fra klubbkvelden rett i mailboksen din! Eller du kan lese om klubbkvelden på den nye, flotte hjemmesiden! www.bcmc.no eller på FB.

Hjelp oss, og deg selv med å sikre fremtiden til BCMC, vi er unike i Bergen, og slik vil vi fortsatt ha det!

Det er også viktig å huske på at du er hjertelig velkommen selv om du ikke er medlem! Venner av BCMC er vi også svært glade for! Takk til alle som elsker country og stiller opp! Takk også til Mirela og hennes hjelpere, takk til Vemund, takk til Joakim og Bjørn, og hjertelig takk til våre fantastiske musikere og publikum. På vegne av klubben og meg selv – så ønsker vi dere, hver og en RIKTIG GOD SOMMER!

Og så snakkes vi 18. August.

- Berit