Country med Berit - Countrykveld på Nøsteboden 18.08.2021

Country med Berit - Countrykveld på Nøsteboden 18.08.2021

Jeg beklager veldig at det kommer så sent, men livet gjør av og til slike krumspring, at man må sette det meste på vent, og noe slikt hendte meg, men nå er jeg tilbake, så dette skal vi få til å gå på skinner igjen.


Klubbkvelden den 05 september med Knut Skaar og Aristocats, tenker jeg å snakke litt om i neste brev. Det blir ikke noe referat, for pga. før nevnte hendelser, så var jeg ikke til stede, men med mitt kjennskap til Aristocats, og ennå mer til Knut, så blir det et lite sideblikk på disse flotte artistene! 

Så det er bare til å glede seg!

Husk å støtte klubben vår – eneste country klubb i Bergen – dette er verdt å   verne om –koster kun NOK 300,- pr år. Og inngang på klubbkveldene NOK 100,- Ikke medlemmer betaler NOK 200,- pr. klubbkveld, skikkelig rimelig det også, så klubben ønsker dere alle hjertelig velkommen i Country klubben på Nøsteboden,3 onsdag hver måned!

En billig investering i godt samvær, vennskap, god musikk, fantastisk sted, herlig vertskap og god stemning. Da ønsker jeg dere lykke til med lesing av dette referatet fra BCMC 18 august!

Endelig høst! Ja, jeg vet det er brutalt å si det sånn, men gleden over å igjen kunne gå på countrykveld på Nøsteboden er helt ekte og vi blir belønnet med en supergod åpning av sesongen, 

Datoen er 18 august, for de fleste er ferien over, og forventningene til en etterlengtet country kveld, er høye.

 

Musikk - menyen for kvelden er spennende og folk benker seg tidlig i det indre rommet på Nøsteboden, for å få en prat før musikken starter. Covid 19 er fremdeles «elefanten i rommet» - og publikum følger eksemplarisk de anbefalinger og påbud som Nøsteboden finner nødvendig å håndheve. Det er likevel så mye bedre enn det som har vært tidligere, så med optimisme og glede dras kvelden i gang av «Joakim med Venner». Og denne «vennegjengen» fikk fart på «country-følelsen» og Joakim binder det hele sammen med velvalgte kommentarer, som løsner på lattermusklene og gjør at vi gleder oss til neste nummer.

Vennene denne kvelden er bl.a. Trond Espen som også sitter i styret på countryklubben, så det er veldig bra med yngre, flotte krefter som kan videreføre klubben og musikken. Ekte «country feeling» får man når Joakim og hans venner drar i gang med Tulsa Time, Wagon Wheel, Cotton Fields. Should Have Been A Cowboy osv. Ellers kan vi ikke annet enn å beundre de usedvanlige, iøynefallende og tofargete boots’ene til Joakim, som naturlig nok har sin opprinnelse fra USA. Hva er det egentlig man sier nå til dags? Drit-lekre! 

Solid fremførelse, skikkelig bra musikere og mye smittsomt humør og innlevelse, og med en jente på bass, blir det ekstra hyggelig, spesielt fordi Lisa er en supergod bassist, med en personlighet og vesen som er utelukkende hyggelig, sjarmerende og hun krydrer Joakim & Venner med godt samspill og humor. Men Joakim kan mer enn å presentere den flotte bassisten sin, og han forteller publikum at – «nå skal vi synge om Mirela» ---- sånt blir det jo jubel av når Joakim og co leverer en helhjertet utgave av Waylon & Willie’s «Good Hearted Woman» 

 

TAKK til Joakim og (beste?)Venner

Den lune, trivelige stemningen ble ikke noe særlig mindre, når Joakim og Venner har ennå en overraskelse denne kvelden – 

 

Tor Isdahl – et hyggelig og underholdende møte med en erfaren, naturlig og trivelig sanger. 

Jeg hørte bl.a. fra publikum: «Gu – kem e han der? Det ikkje første gangen han står på en scene»! Nei – det skal være visst! Tor Isdahl fanget oss i en god, lun og fin følelse, da han presenterte sine 5 låter Stone Cold Ashes, Sell A Lot Of Beer, Till The Morning Comes, What About Now? og Toes. Jeg er alltid like glad hver gang våre artister fremfører norske låter fra sine norske forbilder – og Stone Cold Ashes er en populær låt blant andre norske artister, og det er kjempebra, vi blir aldri lei Cato og hans musikk. Ellers biter jeg meg merke i Sell A Lot Of Beer og ikke minst Toes – herlige låter, i knall utførelse!

 

TAKK Tor !

Sceneskifte til neste gig tok et kvarter, med ledningskrøll, nye koblinger , flytting av instrumenter, stativer osv. Noen skal ryddes av scenen, neste gjeng skal på, og den som venter på noe godt ……. Ja, da vet vi hva som kommer….og vi fikk litt tid til å skravle litt til ……. 

 

SPLINT er det neste som presenteres for oss i siste avdeling denne country-kvelden.

Navnet har spenst og sprett, virker effektivt og kraftig, og slik er musikken til denne gruppen også! Splint plasserer seg i løpet av kort tid på scenen, som et helstøpt, suverent band på et nivå, som ligger helt klart noen hakk over grupper av samme type.

For dette var moro! Med en variert låt-meny, som tok oss med fra norske hits som Diggy Liggy Lo- med Teddy Nelson – sjel som var «hæla i taket og tenna i veggen». Vi blir rett og slett glade av sånt. En annen norsk låt «Fordi jeg elsker deg» er en nydelig «gåsehud» låt – videre blir vi betatt av Choices, Dead Flowers, Tougher Than The Rest osv osv. Musikk som vi alle kjenner, som vi synger med på, og som fremføres. Fellesnevneren for låtene er, at uansett stil og takt, så fremføres låtene med samme tøffe, sterke feel, samme imponerende drive og med en usedvanlig bra vokalist, backet av ypperlige musikere, blir dette musikalsk snadder! 

Vi legger selvfølgelig også merke til at SPLINT henter hjelp til tekst og koring på en låt som ikke er ferdig innøvet ennå, veldig sjarmerende og Joakim leder an og loser bandet frem til en grei låt, som trenger litt mer øving for å «sitte»! Men kjempegøy og populært! 

 

Og denne gjengen er ikke noen hvemsomhelst – og består av:

Keyboard/kor – Trond Eide
Trommer/kor – Hans Torsvik 
El-gitar/kor – Daniel Birkeland
Vokal/gitar – Arvid Søreide 

Takk til SPLINT!

 

Så hva mer kan man si – publikum var veldig begeistret for det som skjedde på scenen på denne kvelden – de musikalske vitamin-shotene, begynner å ta seg opp etter pandemi-tørke, og vi ser publikums øking for hver gang! Vi ønsker å se dere alle neste gang, BCMC skal garantere ekstra kos, god musikk og musikalsk samvær og velvære hver tredje onsdag i hver måned!! Meld dere inn i BCMC!!!  Vi gleder oss til fortsettelsen!

- Berit