Country med Berit - Countrykveld på Nøsteboden 16.02.2022

Country med Berit - Countrykveld på Nøsteboden 16.02.2022

Det blir en glad åpning av sesongen på BCMC denne onsdagen.


Dagen før hadde klubben hatt årsmøte, et møte som lovet fremgang og et fantastisk program for denne sesongen og de neste! Vi trapper opp våre klubbkvelder med artister som vi alle vil se og høre, vi øker kontakten med våre medlemmer og venner, vi er på vei ut av pandemien og vi har store og realistiske planer dette året. Vi gratulerer vår nyvalgte leder Joakim Eide, en kapasitet å regne med, gratulerer også til det nye styret! Vi som hjelper og støtter, føler at klubben er i gode hender, og det er mye å se frem til! 

Og vi setter i gang sesongen med denne menyen:

GEIR HALLELAND

Geir Halleland står det på den flotte plakaten, pluss Seven Mountains som skal på scenen etter Geir. Sulteforet på skikkelige country kvelder ser vi frem til denne kvelden, noe som også gir seg utslag på antall besøkende! Føles godt når Nøsteboden er nesten full av countryfans, og til og med et lite område der man kan danse! Halleland er selve oppskriften på «alene på scenen artist» - med akustisk gitar og en krakk/stol som han bruker med fin variasjon, mellom å sitte der og bevege seg blant publikum. Han har en image av en «outlaw» med jeans, langt hår, tatoos på begge armer - rød bandana, et plagg han faktisk synger om i den første låten Me And Bobby McGee.

 

«I pulled my harpoon out of my dirty red bandana». Røff og tøff, med en utrolig tiltalende personlighet, god stemme, proff opptreden og herlige låter. Geir Halleland kan dette – han har et trygt og velkjent repertoar, låter vi alle kjenner, og han ber til og med publikum om å komme med ønsker! Det kan være ekstremsport for enkelte artister, men Geir er ganske så sikker i sin sak, og han har erfaring og konserter nok til å vite hva folk vil ha – og det kommer denne kvelden også – et ønske fra salen er Green Green Grass Of Home. Og den sitter der den skal …. Og er tydeligvis ikke første gang han synger denne. 

Og så kommer de trillende etter hvert Lucille, Good Hearted Woman, Okie From Muskogee, For The Good Times (nydelig versjon), The Gambler, Sunday Morning Comin Down, og mange andre allsang vennlige låter! Halleland dro flere av låtene fra sin deltagelse i 3 Busserulls, her fikk vi norske tekster med snert og humor, veldig bra og så god country som noen.

Med små historier og lun humor får vi den ene favorittlåten etter den andre. Med en varm forkjærlighet for Dr. Hook og Kris Kristofferson avslutter Halleland sin populære country avdeling, med Dr. Hooks Carrie Me Carrie og Kris Kristoffersons sterke låt Why Me Lord!

Hørte røster blant publikum etterpå som lød: Altså – «Han der MÅ dere få tilbake! Han var kjempegod.» «Fantastisk god country-artist!» «Dette må gjentas» -- beskjeden er herved gitt videre til de som steller med artister !

TAKK TIL GEIR HALLELAND!

 

SEVEN MOUNTAINS

Da er det tid for vårt lokale Seven Mountains – og dette har vi ventet lenge på – for Seven Mountains har fått erfare både corona og andre hinder. Men nå var de her, og dette er en gjeng av erfarne og spilleglade musikere med lang fartstid og en perle av en vokalist.  

 

Synnøve Lindqvist som den evigunge vokalisten heter, er en dreven og erfaren «syngedame». Synnøve har vært innom flere band, og har koret og backet mange andre, hun har en aldri så liten tendens til å ville gjemme seg på scenen, og overlater gjerne spotlighten til andre mens hun nynner og synger backvocal. Men i Seven Mountains er hun hoved vokalist - og takk for det – det er en musikalsk opptur å høre på Synnøve og hennes tolkinger av låter som vi elsker. 

Er det country? Gjett om! 

Bare ved å gå igjennom sett listen til Seven Mountains, så utfordrer jeg hvem som helt til å sjekke i hvilken sjanger de vil finne Buck Owens, Bellamy Brothers, Billy Ray Cyrus, Brad Paisley, Vince Gill i, …….. joda … nettopp – country!! At da bandet slenger på en nydelig låt av Eagles  og i tillegg Adele sin To Make You Feel My Love, er bare rett og slett herlig. Synnøve har en naturlig myndighet bak mikrofonen, hun synger bedre enn de fleste, og uansett hvor beskjeden hun vil være – så har hun power og punch i sin fremførelse. Så vi storkoser oss med bl.a. Try A Little Kindness, Gentle On My Mind, Love’s Gonna Live Here, Rhythm Of The Rain. Rålekker på scenen og med et naturlig uttrykk som gir oss en fin, uhøytidelig og god opplevelse! 

Bak seg har hun en gjeng som jobber hardt og som er «gamle ringrever», vi merker oss trygge musikere, med skikkelig tak på sine instrumenter. Atle Hammersland på utrolig bra tangenter bidrar med vokal innimellom, og Arne Opseth på bass er jo ikke akkurat å rynke på nesen av! Geir Almestad med rå «twang» i soloene og Bjørn Stokke på trommer, danner kompet bak Synnøve, og stoffet er akkurat så country som du ønsker å oppfatte det.

Disse er gutta bak Synnøve: 
Atle Hammersland – keyboard, Bjørn Stokke– trommer, Geir Almestad – gitar, Arne Opseth – bass 

TAKK TIL SEVEN MOUNTAINS!

 

Det var en svært fornøyd flokk som dro fra Nøsteboden denne kvelden. Og blant publikum og musikere var det stor enighet om at det er mye å se frem til – dette blir den beste og største countryklubben i Norge. Allerede onsdag 16 mars er vi på plass på Nøsteboden med ingen ringere en Berith Håpoldøy, som er brennende hot i «Country Norge» i dag – dette vil dere ikke unngå å høre og se!

 

Reportasje fra den kvelden kommer ca. 14 dager etter konserten – så følg med!! 

Bergen 09.03.22 

- Berit